Meer informatie ontvangen?

Workshop – Meetbare doelen voor je jaarplan

Wil jij ook graag weten hoe je dat fraaie, maar niet al te concrete, strategische beleidsplan van jouw organisatie kunt vertalen naar meetbare doelen voor je jaarplan? Dit kun je leren in de workshop

‘Hoe maak ik meetbare doelen voor mijn jaarplan?’

Het resultaat van de workshop zal zijn dat je met een aantal concrete en meetbare doelen voor je jaarplan vertrekt. Deze doelen kun je meteen de volgende dag met je team bespreken en met elkaar gaan uitvoeren. Je krijgt ook instrumenten mee om de voortgang van de doelen te bewaken. icon-pdf  Klik hier voor een voorbeeld.

De basis voor de doelen van een jaarplan, afdelingsplan of afdelingsbeleidsplan (meerdere benamingen voor hetzelfde) is het strategisch beleidsplan van jouw bedrijf of instelling. Dat is de basis voor de workshop!

Tijdens de workshop ga je na een korte theoretische toelichting meteen praktisch en interactief aan de slag.

Vragen waar je zoal antwoorden op krijgt zijn:

  • Wat zijn de voordelen van een jaarplan voor mijn afdeling en medewerkers?
  • Waar sta ik nu met mijn afdeling en medewerkers? Waar willen we naar toe en hoe komen we daar?
  • Hoe vertaal ik de algemeen geformuleerde doelen in het jaarplan van mijn organisatie in concrete en meetbare (SMART) doelen voor mijn afdelingsplan?
  • Hoe maak ik mijn medewerkers enthousiast om mee te werken aan de uitvoering van de doelen?
  • Hoe kan ik de doelen voor mijn jaarplan eenvoudig blijven monitoren?

Praktische informatie

Alle workshops worden incompany gehouden in groepen van maximaal 15 personen.

De tijdsinvestering is 3 uur.

Voor een overzicht van de investering in euro’s klik door naar de tarievenpagina.

Ervaringen

”het was een interessante bijeenkomst met moeilijke materie. De praktijk zegt dat ik alles wel smart doe maar het formuleren van een smart doelstelling is een stuk ingewikkelder”  Jessica Zwart.

“De training was leuk en verhelderend en heeft mij een goed beeld gegeven over hoe je een jaarplan moet maken en daar vervolgens resultaten mee kunt boeken en laten zien. De trainer Jeroen is enthousiast en brengt de informatie duidelijk over.” Ronald van der Hoeven

“Heldere structuur, praktische uitvoering en prettige manier van lesgeven. Het geeft je nieuwe inzichten en handvaten om professioneler om te gaan met het schrijven van een afdelingsplan. ” Tom Jacobsen

“Jeroen is een docent die heel goed kan inschatten hoe hij bepaalde vraagstukken aan moet pakken. Hij kijkt en luistert goed naar de reacties van mensen. Verder prettige man, neemt de tijd en heeft verstand van zaken,  kortom, de cursus was geslaagd waar de docent onderdeel van was” Anoniem

“Prima training die ik zo zou aanraden bij anderen. Locatie was op eigen TU terrein en was zeer goed te noemen.” Patrick van Dijk

Lees hier meer ervaringen

Klik door naar het vervolg op deze workshop Hoe zorg ik voor resultaten met mijn jaarplan

bel-mij-voor-meer-info

TOP